Bucharest Craft Beer Festival 2017

Pentru pasionații de bere, weekendul acesta are loc în București Craft Beer Festival 2017, la Verde Stop pe Barbu Văcărescu. Eu am fost sâmbătă, în a doua zi de festival, împreună cu prietenii de la RomanianChefs, pentru că o bere bună merge de minune cu o mâncare bună. Inițial eram chitit să încerc toate berile de acolo, dar mi-am dat seama că nu sunt chiar atât de bețiv, așa că vă voi povesti despre berile pe care am reușit să le gust. Btw, cea mai ieftină bere era 7,5 lei, restul la 10 lei.

Am început turul la Hop Hooligans, de la care am băut Crowd Control, o bere IPA (Indian Pale Ale) chiar bună și din care poți să bei mai mult de 3-4 beri dacă îți pui asta în cap. Eu nu mă dau în vânt după berile extrem de aromate, dar în cazul acestei beri, cantitatea de aromă și nivelul de carbonatare sunt bine dozate încât gustul de hamei să nu-ți iasă pe nas. Tot de la ei am gustat Fist Fight și am rămas încântat. N-o să vă plictisesc cu abureli gen „bere cu caracter” și alte metafore la îndemână dar berea aia chiar e bună. Ceva mai târziu m-am întors la standul lor și am băut și o bere neagră cu aromă de cafea (deși eu cerusem ceva cu coconut beer, dar după atâta „degustare” și la cât era de aglomerat la standul lor, nu-mi pare rău că s-a întâmplat așa). Berea asta a fost cumva ciudată, pentru că la prima gură nu mi-a plăcut, dar după ce am terminat paharul aș mai fi băut una. Posibil să fi fost Tonka Rush, dar nu bag mâna în foc.

De la Hop Hooligans ne-am mutat la standul Clinicii de Bere, pentru recuperare 🙂 De aici am gustat Rubin, Gold și Citrin IPA. Terapia Gold este o bere blondă cinstită, de cursă lungă și gustoasă. Din câte știu eu, Terapia Gold este și una dintre primele beri făcute de cei de la Clinica de Bere, pentru că băieții aceștia au câțiva ani ani buni de craft beer în spate. Tot de la ei am gustat și Terapia Rubin, care merită tot respectul, și Terapia Citrin IPA, dar sincer nu știu ce să vă spun exact despre această din urmă bere, pentru că a fost ciudată. Nu știu dacă aș bea a la long, la un grătar sau terasă, mai mult de 1-2 pahare din această bere – pentru așa ceva există Gold :). Una peste alta, felicitări băieți, berile voastre chiar au fost printre cele mai bune gustate de mine.

O surpriză mai mult decât plăcută au fost berile de la Nemțeana, arămie și blondă nefiltrată. Arămia este excelentă la gust, cu aromă puternică – deci fără antrenament serios și suficientă mâncare lângă, nu prea merge să te iei de guler cu mai mult de 2-3 astfel de beri. Cea blondă nefiltrată în schimb a fost fix ce trebuie – ca prietenul acela cu care te bucuri mereu să te revezi.

Vă dați seama că nu au fost chiar toate bune și frumoase – am gustat și o bere roșie de la Perfektum (Red Ale cred), care mie numai perfectă nu mi s-a părut. Era o bere roșie ce părea stout, aromată și destul de tare cât să nu-mi placă. Cu toate acestea, n-aș putea spune că era o bere rea ci doar că nu mi-a plăcut mie.

Una peste alta, am gustat și degustat cam 10-11 beri (din câte îmi amintesc) și o concluzie importantă este că dacă nu ești un heavy drinker sau dacă îți permiți, și preferi mai puțin și mai de calitate, merită să bei beri artizanale de câte ori ai ocazia.

Ca o notă amuzantă, la acest festival am gustat și înghețată cu aromă de… colivă de la Ice Cream Car. Vă spun sincer, coliva și-a greșit grav menirea în România, pentru că înghețata aceea era excelentă la gust.

 

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.